multiblog.hu család tagja

Szünidő.hu

Légy blogger te is! Szerkezd te az oldalt!

Már több éves hagyomány hogy a Vígmajálison Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója ismertette a következő – 2019/20 -as – évad bemutatóit. A színház előtti tér zsúfolásig megtelt. Az évadismertető után a társulat művészei verses, zenés produkciókkal szórakoztatták a nézőket.

A Vígszínház nagyszínpadán új zenés darab születik, A nagy Gatsby címmel. F. Scott Fitzgerald azonos című regénye színpadi változatának zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét és dalszövegeit Vecsei H. Miklós, a színpadi adaptációt ifj. Vidnyánszky Attila írta, aki az előadás rendezője is.
    Szintén a nagyszínpadon láthatja a közönség Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Eszenyi Enikő rendezésében. A darabot mintegy húsz év után tűzi újra műsorra a Vígszínház.
    Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátéka Zsótér Sándor rendezésében látható a nagyszínpadon. A színház legendás háziszerzője először ezzel a darabbal mutatkozott be és aratott sikert a Vígszínházban.
    Spiró György Honderű című komédiáját a Pesti Színházban mutatják be, Valló Péter rendezésében.

Lev Tolsztoj Anna Karenina című műve szintén a Pesti Színházban látható. Tolsztoj remekművét Roman Polák, a Szlovák Nemzeti Színház rendezője állítja színpadra.
    A bemutatók között szerepel J. M. Synge A nyugati világ bajnoka című műve is. A darabot a Pesti Színházban Rudolf Péter állítja színpadra.
    A II. Richárd című drámával folytatódik a Vígszínház Shakespeare-sorozata. Az előadást a nemzetközi hírű kolozsvári alkotó, Tompa Gábor rendezi.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Kategóriák

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!