multiblog.hu család tagja

Szünidő.hu

Légy blogger te is! Szerkezd te az oldalt!

Nem igazán kedvez az idei nyár időjárása a nyaralóknak. Sorra érkeznek az esőfelhők szinte nap mint nap, és a hőmérséklet sem nagyon emelkedik 30 fok fölé. Bár lehet, ez sokaknak jó így.
Viszont a nyaralás idején, jó ha van a tarsolyunkban programlehetőség esős napra. Egyik ilyen a társasjáték. Számos lehetőség közül lehet ma már választani, és ezeket játékboltokban be is lehet szerezni.
Most ajánlanék pár általam kedvencnek tartott játékot, ami mindenképp jó elfoglaltságot ad akár, rossz idő van, vagy csak kedvünk támad a játék ezen formáját választani:

1.  Ki nevet a végén? Ez a játék nagyon egyszerűen játszható. 4 személyes, 4 bábuval. Kockával kell dobni, és a kiindulás helyéről csak akkor indulhatunk el, ha 6-ost dobtunk. Majd szépen sorban mindenki dob, és halad a pályán. Viszont ha ugyanarra a helyre lép két vagy több játékos, aki éppen dob, lesöpri onnan a többieket, és ők a kezdő helyre térnek vissza bábujukkal. 

Forrás: Wikipédia

2. Malom:
Ez egy igen cseles, és ravasz játék. Gyerekkorom egyik legkedvesebb játéka. 2 fajta bábuval, 2-en játszák. Az egyik játékos fehér, a másik fekete bábuval(korong) játszik. A lényeg hogy a vonalak mentén 3 azonos színű bábu (korong) legyen. Ha ez sikerül, akkor egy korongot elvehetek a másik játékostól, és így tovább. Ha az egyik játékosnak csak 3 korongja maradt akkor ő már ugrálhat mindenhová a táblán belül (addig viszont csak a vonalak mentén maximum 1-et csúszhat!)

 

Kategóriák

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!